Fteam Fortasse logo            Marine Service
Domov        Servis        Cenik        Kje smo?

 Fteam servis plovil, lepljenje gumenjakov


KOPALNI ČOLN / KAJAK - GUMENJAK

nekaj napotkov za izbiro, vzdrževanje, skladiščenje, ....

za daljšo življenjsko dobo


v nadaljevanju je nekaj naših mnenj: nezavezujočih, ni nujno, da so v vseh primerih pravilna, zato ne prevzemamo nobene odgovornosti za sprejete odločitve ali ravnanja, na osnovi zapisanega  !
So pa zapisana v dobri veri in nameri, da mogoče komu olajšajo odločitev in zmanjšajo stroške.

1. Kopalni čoln - značilnosti

Plovilo (vodno oz.navtično) je vse kar se kontrolirano premika na vodi in je sposobno prevažati ljudi ali tovor.
Gumenjak (napihljiv čoln) je vsako plovilo, katerega trup je narejen iz materiala, ki ga je potrebno napolniti s plinom (zrakom), da doseže plovne lastnosti oz.da plava na vodi.
O vrstah gumenjakov, je več zapisanega na ⇒gumenjak . Tako lahko trdimo:
Kopalni napihljiv čoln je v vseh ozirih polnovredno navtično plovilo z naslednjimi značilnostmi:
- izdelan je iz trpežnih plastičnih folij,
- spoji so večinoma varjeni ( redki ali sploh ne - lepljeni ),
- tubusi so polnjeni z zrakom do 0,09bar,
- pogon je z vesli ali z motorji moči pod 4 kW,

Današnji kopalni čolni so daleč najbolj podobni prvim gumenjakom, že izumrlega ljudstva "Sallirmiut" iz obal današnje Kanade, katerih gumenjaki so bili narejeni iz napihnjenih kož mrožov. Le, da so bistveno trajnejši in varnejši in se izdelujejo z različnimi nosilnostmi ( najpogosteje za eno do štiri osebe ) in različnih oblikah ( najpogosteje kot čoln ali kot kajak ). Večji modeli kopalnih čolnov imajo praviloma tudi prilepljene nastavke za nosilec manjšega izvenkrmnega motorja.

Fteam - kajak - kanu

"gumenjake" so že pred več kot 1000 leti uporabljali na obalah današnje Kanade

Fteam gumenjak iz folije

tipična oblika kopalnega čolna

Fteam gumenjak sevylor tahiti

"Sevylor Tahiti", je s svojimi dodatnimi izvedbami, v samem kvalitetnem vrhu med kajaki in to že od leta 1960

Fteam gumenjak barvna paleta

ena značilnosti kopalnih čolnov: široka barvna paleta


2. Zakaj kopalni čoln / kajak ?

Kopalni čolni imajo vrsto prednosti pred ostalimi gumenjaki:
- bistveno manjša teža,
- bistveno manj prostora za transport in hrambo,
- uporabno praktično na vseh naravnih kopališčih, rekah in jezerih, kjer je prepovedana uporaba drugih plovil
- in ne nazadnje tudi precej nižja cena.
Kaj pa slabosti napram ostalim gumenjakom:
- bistvena je ta, da niso primerni za močnejše motorje in imajo s tem zelo omejen radij plovbe,
- večja občutljivost na obrib,
- večja občutljivost na veter in valovanje,
- večja obkutljivost na temparaturne spremembe (sonce !),
- omejeno uporaben za vode pod 10ºC.

Direktna primerjava med kopalnim čolnom in ostalimi gumenjaki (oboje napihljivo plovilo) - to pa je skoraj enako, kot bi primerjali moped z avtomobilom (oboje prevozno sredstvo s kolesi ) - primerjava je tako nemogoča, kot tudi neumestna; še posebej, če kdo skuša primerjati po "kvaliteti" - je verjetno bolj slabo seznanje tako z gumenjaki kot z kopalnimi čolni. Tako različni gumenjaki, kot kopalni čolni so namenjeni svojemu področju uporabe in uporabnikov, v bistvu imajo le eno veliko skupno lastnost: čim več užitka in zadovoljstva na vodi !

Če vas zgoraj navedene slabosti kopalnega čolna ne motijo, ker pač ne mislite čolna uporabljati v hladnejšem obdobju in boste tudi bolj previdni pri uporabi (nasedanje na skale, kontrola pritiska ob močnejšem soncu), vas pa privlačijo njegove zgoraj navedene prednosti - potem vam zelo priporočamo nabavo kopalnega čolna.
Še prav posebej jih priporočamo tistim, ki se odpravljajo v poletnem času večkrat na izlete v naravo s svojim avtomobilom in pridejo do jezera, mirne reke, ... . Tudi v avtodomu, bi naj bil to standarden del opreme.

Fteam gumenjak za družino

kopalni čoln - užitek in zabava za celo družino

Fteam gumenjak drzalo vesla

POZOR: izjemno pomemben detajl - držalo vesla MORA biti izdelano tako, da je veslo trdno povezano z čolnom in omogoča enakomerno in lahko veslanje

Fteam stirisedezna gumica

če se odločate za štiri- ali večsedežen čoln, izberite takega, ki je opremljen z dvema paroma vesel

Fteam prerez kajaka

prerez kvalitetnega kajaka


3. Kakšen kopalni čoln / kajak izbrati ?

 Kot pri vsakem plovilu, velja tudi tukaj: Osnovno vodilo pri nakupu gumenjaka vam naj bo namen vaše uporabe. Vsak prodajalec vam bo verjetno znal prav svetovati, kakšen gumenjak potrebujete, če boste vi vedeli, za kaj ga boste uporabljali. In gumenjak vam bo gotovo dolga leta v veliko veselje in zadovoljstvo, če ga boste tudi vsaj osnovno vzdrževali in ga uporabljali v namene, za katere je bil kupljen.
 Če boste potrebovali, na primer, plovilo za na Sočo od jeseni do pomladi - vam kopalni čoln odsvetujemo, če boste pa ga uporabljali samo poleti, pa je kopalni čoln/kajak kar prava izbira. Tako kot v vseh ostalih kategorijah gumenjakov, obstajajo tudi pri kopalnih čolnih različne kvalitetne in cenovne kategorije. V kvaliteti se ločijo predvsem v številu samostojnih prekatov in kvaliteti ventilov.
 V kolikor nameravate čoln uporabljati v bazenih, v stojni višini ob obali, ... izberite tistega, ki vam je všeč.
Če pa boste kopalni čoln/kajak uporabljali tudi, ali predvsem na morju, rekah, ...., pa izberite takšnega, ki izpolnjuje naslednje lastnosti:
1. vsaj 3 zračne komore,
2. ventili naj bodo klasični ventili za gumenjak, ali ti."Boston" ventili,
3. PVC folija naj bo tovarniško deklarirana za uporabo v morski vodi in z UV zaščito,
4. če je namen uporaba na morju - naj bo čim svetlejše barve,
5. če imate namen kasneje namestit tudi izvenkrmni motor - naj ima nameščene prijeme za namestitev nosilca motorja,
6. deklarirana nosilnost naj bo vsaj 25% višja od predvidene maksimalne obremenitve čolna.

Pa še pojasnila:
nerazumljivo in popolnoma zgrešeno je mnenje mnogih "strokovnjakov", da to kar je zapisano na tablici "mora biti" - najpogosteje se to dogaja pri motorjih, če je na tablici čolna zapisano, da je max.dovoljen motor moči 2,5kW, to pomeni, da je to ZGORNJA meja konstrukcijske vzdržljivosti plovila. Zakonsko je predpisano, da morajo biti navedene vse max.vrednosti za konstrukcijsko vzdržljivost, žal pa ni zahteve, pa tudi proizvajalci žal sami ne napišejo, kaj je pa priporočljiva ali OPTIMALNA obremenitev. Praviloma velja, da so optimalne obremenitve 50-75% maksimalnih vrednosti, tako bi veljalo, da če je zapisano za motor max. 2,5 kW, je priporočljiva in optimalna moč motorja max.1,875 kW.
Enako velja tudi za uporabno nosilnost, kjer se bolj kot na zapisano število oseb, ozirajte in ravnajte po napisani skupni nosilnosti: na primer za kajak: če ga misli uporabljati oseba težka 95kg, pa vzame v kajak še kakšen kos obleke, pijačo, .... skupaj vsa teža 100kg, mora biti deklarirana nosilnost kajaka vsaj 133,5 kg ( 133.50 * 0,75 = 100,125kg).  Če izbirate kopalni čoln za družino : 2 odrasli osebi ( 90+65kg) in 2 otroka (20+35kg), pijača in hrana v hladilni torbi ( 8kg ), plavutke, maska, brisače ... ( 5 kg ), dodatna oprema in obleka ( 5 kg ) = 90kg+65kg+20kg+35kg+8kg+5kg+5kg= 228kg;  iz tega sledi: (228kg*100%)/75%= 304 kg - kopalni čoln mora imeti deklarirano uporabno nosilnost vsaj 304kg. Če boste namestili pa še izvenkrmni motor, ne pozabite dodati te teže v izračun !
Zakaj naj bo kopalni čolna za na morje čim svetlejše barve? Zaradi segrevanja, temnejši je čoln bolj se greva, bolj narašča pritisk v tubah čez dovoljeno mejo - zato je potrebno pritisk kontrolirati in ga po potrebi, z kratkimi rahlimi izpusti zraka, tudi zmanjšati.
Če na embalaži čolna, ali v navodilih za uporabo, ni zapisano, da je čoln primeren tudi za morsko vodo in ima tudi UV zaščito - potem ni, ne glede na to kaj vam bo rekel prodajlec.
Čoln mora imeti "dobre" ventile, ali podobne takim kot so na ostalih gumenjakih, ali ti."Boston" ventile, ki so pogosti na kopalnih čolnih/kajakih - bistvo vseh teh ventilov je, da zrak ne izhaja iz tub, tudi če je odvit pokrov ventila.
Čoln mora imeti vsaj 3 zračne komore: praviloma sta to vsaj dve samostojni komori na bokih=trup čolna in dno čolna kot samostojna zračna komora ( več zračnih komor ima, bolje je).

In pri izbiri primernega čolna še nekaj: ne glejte, kje je narejen (večina je kitajskih), če imate možnost, da si ogledate razstavljen čoln, si poglejte obdelavo : kako je obrezana folija, če vam ustrezajo pozicije nosilcev vesel, ... če vam je čoln všeč - kje je narejen, je popolnoma vseeno.

Fteam veselje za celo družino

kopalni čolni in kajaki so cenovno dostopni širšemu krogu - nudijo pa lahko obilo zabave in užitka

Fteam gumenjak boston ventil

vaš kopalni čoln ali kajak, naj bo opremljen ali z "Boston" ventili ali ...

Fteam ventil gumenjaka

... klasičnimi ventil za gumenjak

Fteam neuporabni ventili

IZOGIBAJTE SE takšnih in tem podobnim ventilom


4. Pogosti vzrok poškodb kopalnih čolnov/kajakov ?

  Za kopalne čolne se žal pogosto reče "ja, niso tako kvalitetni", ko pride do izpusta zraka - pogosto na varjenih delih.
Gotovo se lahko zgodi, da je prišlo do tovarniške napake, pri varjenju čolna ali obrezovanju presežne PVC folije - a tega še do sedaj mi nismo videli.
Žal je, ko popusti zvar, praviloma krivec uporabnik sam. Zakaj? Povsem preprosto zaradi neupoštevanja navodil in priporočil: najpogosteje preveč "napihnejo" tube - PVC folija je kvalitetna in zdrži precej višji pritisk od max.predpisanega - zato tube tudi nikoli ne raznese, temveč spusti na najšibkejšem delu zvara. Zavedati se moramo, da so kopalni čolni narejeni za nizke pritiske, praviloma takšne, kot so napihljive blazine - torej pritiske, ki bi jih lahko napihnili sami brez uporabe raznih tlačilk. Sedaj pa napihnemo čoln z nožno ali ročno tlačilko do te mere, da je čoln trd na otip ( kar je že preveč ! ), potem pa še ga obremenimo s posadko, opremo, sonce segreje zrak v tubah, nekdo se usede na rob čolna, val pritisne ob čoln, .... in zvar nekje mora popustiti.
 "Boston" ventili so lahko drug problem - gornji del je na koncu, ki gleda v čoln, zaprt z gumijasto membrano, ki omogoča napihovanje čolna in preprečuje izhod zraka, ko je tlačilka odstranjena - če to gumijasto membrano izgubite ali se poškoduje, pogosto skuštate čoln napiniti "malo bolj", da ostane še nekaj zraka v tubi, preden priviete pokrov ventila, potem ko tlačilko umaknete. To "malo bolj" napihovanje je praviloma že tak pritisk, da zvar nekje popusti.
 Naslednji pogost vzrok, je drsanje čolna po dnu - kopalni čolni so res namenjeni izključno uporabi v priobalnem-zaščitenem pasu - toda to ne pomeni, da so predvideni za podrsavanje po dnu, tudi ko vstopate ali izstopate iz čolna, mora biti pod čolnom vsaj še 10-15 cm vode, saj je že en oster kamen ali skala dovolj, da prereže še tako kvalitetno in trpežno PVC folijo.

ZELO POMEMBNO: NIKOLI NE UPORABLJAJTE ZA NAPIHOVANJE KOPALNEGA ČOLNA KOMPRESORJA !!!


5. Uporaba kopalnega čolna/kajaka

Zelo dobro si preberite navodila za uporabo - še posebej poglavje o napihovanju čolna !
• seznanite se in upoštevajte lokalna navodila in predpise za plovbo z vašim kopalnim čolnom,
• brez merilnih instrumentov boste vedeli, če je čoln "dobro" napihnjen, če malenkost močneje pritisnete s prstom na tubo in se ta sicer malo poda, se pa ne vdre - nekateri modeli imajo na tubah prilepljene indikatorje pravilne napihnjenosti - upoštevajte jih, a se ob tem zavedajte, da indikato velja za le tisto komoro na kateri je nameščen !,
• kolikor je oseb na čolnu - toliko naj bo rešilnih jopičev, ne varčujte pri varnosti, vedno je dovolj prostora za teh nekaj jopičev,
• vrvi ni nikoli preveč, imejte vsaj 2 vrvi: eno privezno ca.5m in eno vsaj 3-5x dolžine čolna, pa za morje je tudi kako malo sidro zelo priporočljivo,
• tudi korec ali druga posoda za izmet vode, če vas zajame kakšen val, mora biti na krovu,
• ne pozabite na tlačilko - mogoče se bodo spremnil vremenske razmere in če ste morali zaradi pregrevanja izpustit zrak iz tub, boste morali to ponovno napihnit.

Vkrcavanje posadke:
• na pomolu: najprej naj gre na čoln najmočnejši član posadke, ter s priveznimi vrvmi pritegne čoln ob pomol,
• na plaži: najmočnejši član posadke na nasprotni strani vkrcavanja posadke, kolikor je mogoče trdno drži čoln in kar se da preprečuje spodriv. Najnižja točka čolna v vodi mora biti vedno vsaj 10 cm nad dnom,
• posadka si naj med vkrcavanjem pomaga in posede enakomerno po čolnu, takoj po vkrcavanju,
• vsaj neplavalci in otroci si naj takoj oblečejo rešilne jopiče,
• pazite na plavalce v bližini čolna  !

Med plovbo:
• posadko, če je potrebno zaradi boljše plovnosti, posamezno, počasi in previdno premeščajte po čolnu,
• med plovbo nihče ne sme stati ali hoditi po čolnu - ne ogroža le sebe, temveč celo posadko,
• kopalni čoln je zelo občutljiv na veter, valovanje in vodne tokove - vedno plujte tako in v taki razdalji do obale, da se lahko kadarkoli varno vrnete na obalo!

To še zdaleč niso vsa priporočila - zapomite si pa nekaj: če se med plovbo vi in vaša posadka ne počutite varno in prijetno
( pa za to ni krivo vreme, valovanje ipd. ali drugi "vidni" razlogi), kopalni čoln mogoče ni pravo plovilo za vas.


Fteam gumenjak in domače živali

če bo član vaše posadke tudi vaš hišni ljubljenček - če je lažji in mirne narave - noben problem ! drugače pa raje razmislite o gumenjaku s PVC ali gumiranim platnom

Fteam gumenjak motor

če nosilca motorja niste kupili skupaj s čolnom - bodite pazljivi pri naknadnem nakupu, različni modeli imajo različne nastavke !

Fteam gumenjak električni motor

na kopalnih čolnih se je zelo izkazal električni izvenkrmni motor ( ne pozabite prišteti teže motorja in akumulatorja k skupni obremenitvi ! )

Fteam gumenjak vrvi

kljub temu, da gre za kopalni čoln, ne pozabite na vrvi in na morju na sidro - verjetno ga boste kje vezali ali sidrali ...

6. Vzdrževanje/priprava kopalnega čolna/kajaka - pred prvo uporabo oz. na sezono

Če je čoln spravljen v vrečo, ga vsaj dva tedna pred dopustom napihnite do 80%, počakajte pol ure in preglejte vse spoje, če je kje odlepljeno, ga odpeljite na servis - ne lepite sami.
Nato popolnoma napihnite čoln in ga namažite s pasto za zunanji PVC
( lahko tudi s tistim, ki ga dobite pri vsaki avtokozmetiki - za zunanje plastične dele), če je po 24 urah čoln še vedno napinjen, kot mora biti, ga spravite in se v miru odpravite na dopust - v nasprotnem primeru, ga takoj odpeljite na servis.


7. Vzdrževanje kopalnega čolna/kajaka - med uporabo

Čoln med uporabo ne potrebuje posebnega vzdrževanja, upoštevajte pa naslednje napotke, ki so tudi neke vrste vzdrževanja:
• madeže, nastale med uporabo, skušajte čimprej odstraniti, če je potrebno uporabite navadno milo ali za trdovratnejše madeže navadno tekoče čistilo za posodo, madeže skušajte odstraniti z roko, brez praskanja in čolna naj bo vsaj pol ure pred tem v senci,
• NE uporabljajte: drugih čistil, sploh ne takih s trdimi delci; NE uporabljajte grobih gobic, mrežic, krtač; NE čistite pregretega čolna na soncu; NE UPORABLJAJTE - NIKOLI in NIKDAR VISOKOTLAČNEGA ČISTILCA !
• če je le mogoče, spravite čoln iz vode, ko ga ne uporabljate in ga pustite na čim bolj senčnem mestu !
• eden najbolj učinkovitih načinov vzdrževanja kopalnega čolna med dopustom je, da ga prekrijete s ponjavo, ko ga ne uporabljate !


Fteam gumenjak čiščenje

če je čoln umazan, uporabite navadno milo ali sredstvo za pomivanje posode ( ne abrazivno ! ) ter mehko krpo ali gobo - NE VISOKOTLAČNEGA ČISTILCA !!!

Fteam gumenjak bimini

tudi na kopalnem čolnu je bimini ali tenda, lahko zelo dobrodošla

Fteam gumenjak ribiški

kopalni čoln je lahko tudi idealen ribiški čoln

Fteam gumenjak rešilni jopič

NIKOLI PA NE POZABITE NA REŠILNI JOPIČ !!!


8. Vzdrževanje kopalnega čolna/kajaka - po zaključku sezone - zimovanje

Čoln napihnite in ga operite s tekočo vodo in le če je potrebno, uporabite nevtralna čistila, najbolje navadno milo;
• počakajte, da se čoln popolnoma posuši,
• čoln namažite s pasto za zunanji PVC
( lahko tudi s tistim, ki ga dobite pri vsaki avtokozmetiki - za zunanje plastične dele),
• če je po 24 urah gumenjak še vedno napihnjen, kot mora biti, lahko nadaljujete spravilo gumenjaka - v nasprotnem primeru, ga takoj odpeljite na servis,
• odprite ventile in pustite, da se čoln sam počasi izprazni - ne uporabljajte naprav za prisilno izpraznitev,
• ventile malo poškropite s silikonskim sprejem in čoln, kolikor vam dopušča prostor - ohlapno zložite, po potrebi med platno in ostre ročaje, nosilce,.. vstavite kose pene,
• skladiščite v temnem suhem prostoru, če je gumenjak v vreči - je ne zaprite, temveč jo pokrijte s temno tekstilno tkanino
• idealno je, če lahko čoln skladiščite-prezimite v temnem suhem prostoru na temparaturi 10ºC do 15ºC - obvezno zaščitite čoln pred zmrzaljo.

9. Servisiranje kopalnega čolna/kajaka

Problem v servisiranju kopalnih čolnov in kajakov, ni v tem, da bi bilo to težje kot za ostala plovila - pogosto je vprašanje sorazmerne vrednosti popravila in čolna. Praviloma se izplača popravilo zvara zaradi prenapihnjenosti, reza ipd. Ko pride do okvare je najbolje, da odpeljete čoln na servis in s serviserjem ugotovite strošek popravila. Neredko serviser zavrne popravilo kopalnega čolna, ker ne more toliko zaračunati za popravilo, kot pri "pravem" gumenjaku ......
 
 .... na koncu - je povsem nepomembno, kakšen kopalni čoln imate - pomembno je, da ste vi zadovljni z njim in uživate v njegovi uporabi !  Navtika rabi vsa plovila.

Fteam v svojem prodajnem programu nima kopalnih čolnovkajakov, jih pa dobavlja po naročilu in po predhodnem dogovoru.

Fteam gumenjak
Zvar zagotovo nekje popusti, če pretiravamo z napihovanjem ali preobremenimo nosilnost kopalnega čolna !

Želimo vam veliko užitkov in veselja z vašim kopalnim čolnom/kajakom,
če imate kakšno vprašanje, pripombo, ... napišite nam : info@Fteam.si
vaš Fteam

Pridržujemo si pravico do napak in sprememb v cenah, napisanem besedilu in tehničnih opisih brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in vedno ne odražajo dejanskega stanja v celoti.